Verse tomatensoep met pasta
Ingrediënten
Instructies
- Breng een pan met ruim water aan de kook.
- Kerf de tomaatjes in en laat ze even koken, totdat de velletjes loslaten.
- Pel de tomaten en snij ze in stukken.
- Pel en hak de knoflook.
- Was en hak de basilicum (hou 2 takjes apart voor garnering).
- Verhit in een pan met dikke bodem de olie en bak de olijfolie en tomaten aan.
- Voeg 1 l water, bouilonblokjes, pasta en de helft vand e basilicum toe.
- Breng de soep aan de kook en laat deze afgedekt op een laag vuur ca. 10 minuten koken.
- Hak de ansjovisfilets fijn en voeg op het laatst toe.
- Breng op smaak met pepepr.
- Garneer met de achtergehouden blaadjes basuilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: gebruik in plaats van ansjovis uitgebakken spekblokjes.
Wijnadvies: Club des Sommeliers Côtes du Rhône