Verse tomatensoep met pasta

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg tomaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 takjes basilicum
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 3 blokjes tuinkruidenbouillon
  • 120 g penne pasta
  • 8 ansjovis
  • peper

Instructies

  • Breng een pan met ruim water aan de kook.
  • Kerf de tomaatjes in en laat ze even koken, totdat de velletjes loslaten.
  • Pel de tomaten en snij ze in stukken.
  • Pel en hak de knoflook.
  • Was en hak de basilicum (hou 2 takjes apart voor garnering).
  • Verhit in een pan met dikke bodem de olie en bak de olijfolie en tomaten aan.
  • Voeg 1 l water, bouilonblokjes, pasta en de helft vand e basilicum toe.
  • Breng de soep aan de kook en laat deze afgedekt op een laag vuur ca. 10 minuten koken.
  • Hak de ansjovisfilets fijn en voeg op het laatst toe.
  • Breng op smaak met pepepr.
  • Garneer met de achtergehouden blaadjes basuilicum.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip: gebruik in plaats van ansjovis uitgebakken spekblokjes.
Wijnadvies: Club des Sommeliers Côtes du Rhône
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep