Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Was het spek met warm water.
- Snijd het met een scherp mes in plakken van ongeveer een vinger breed.
- Zet het spek op in 3 deciliter kokend water.
- Doe vervolgens de uiringen en de stukjes wortel erbij.
- Leg nadat het spek 15 minuten heeft gekookt, de worst in de pan en doe daar ook de bonen en de aardappelen in.
- Strooi wat zout in de pan en voeg eventueel nog wat kooknat toe.
- Zodra de inhoud van de pan kookt, draait u de warmtebron laag.
- Laat alles in ongeveer 15/18 minuten gaar worden.
- Schil de appels en verwijder het klokhuis.
- Snijd de appels in niet te dunne schijven.
- Neem de worst uit de pan. , o
- Overgiet die met veel koud water waardoor het vel kan worden verwijderd.
- Snijd de gevelde worst ook in plakken.
- Schud de stukken appel en worst door het gerecht.
- Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
- Doe vervolgens de reuzel of boter in de pan en laat het geheel voor het opdienen nog even goed warm worden.