vierschaft

Vierschaft

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram gekookte gele woudbonen
  • 250 gram in ringen gesneden uien
  • 250 gram in plakjes gesneden winterpeen
  • 250 gram in plakken gesneden gerookt mager spek
  • 250 gram grove gerookte worst
  • 250 gram zure appel
  • 50 gram reuzel of eventueel boter
  • 600 gram geschilde in blokjes gesneden aardappels
  • zout
  • peper

Instructies

  • Was het spek met warm water.
  • Snijd het met een scherp mes in plakken van ongeveer een vinger breed.
  • Zet het spek op in 3 deciliter kokend water.
  • Doe vervolgens de uiringen en de stukjes wortel erbij.
  • Leg nadat het spek 15 minuten heeft gekookt, de worst in de pan en doe daar ook de bonen en de aardappelen in.
  • Strooi wat zout in de pan en voeg eventueel nog wat kooknat toe.
  • Zodra de inhoud van de pan kookt, draait u de warmtebron laag.
  • Laat alles in ongeveer 15/18 minuten gaar worden.
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis.
  • Snijd de appels in niet te dunne schijven.
  • Neem de worst uit de pan. , o
  • Overgiet die met veel koud water waardoor het vel kan worden verwijderd.
  • Snijd de gevelde worst ook in plakken.
  • Schud de stukken appel en worst door het gerecht.
  • Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
  • Doe vervolgens de reuzel of boter in de pan en laat het geheel voor het opdienen nog even goed warm worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Friesland