Vietnamese noedelsoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 lenteui
  • 2 kippenbouillon
  • 100 gram rijstnoedels
  • 150 gram kip
  • 8 takjes koriander
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel(s) basterdsuiker
  • 1 limoen

Instructies

  • Snij de lente-uitjes in schuine stukjes en breng een ruime pan water met de bouillontabletten aan de kook.
  • Kook de lente-ui in de bouillon beetgaar en schep ze met een schuimspaan uit de pan.
  • Kook de rijstnoedels kort in de bouilon gaar en schep de noedels uit de bouillon (bouillon bewaren).
  • Snij lente-ui en peper in dunne ringetjes, de kipfilet in plakjes en hak de koriander fijn.
  • Voeg alles toe aan de bouillon en breng op smaak met suiker en limoensap.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Oosters / Vietnam