Vijfkruidenpoeder

Vijfkruidenpoeder

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel(s) steranijs
  • 1 eetlepel(s) Szechuanpeper
  • 0.5 eetlepel(s) kaneel
  • 1 eetlepel(s) venkelzaad
  • 0.5 eetlepel(s) kruidnagels

Instructies

  • Dit mengsel wordt in Zuid China en in Vietnam gebruikt om geroosterd vlees en gevogelte te kruiden en om smaak te geven aan marinades.
  • Naast de vijf basisingrediënten kunnen er nog twee van de volgende kruiden aan worden toegevoegd: kardamom, gedroogde gember en zoethoutwortel.
  • Het poeder kan hierdoor van kleur variëren - van donkerbruin tot gemberbruin en tot amber.
  • Steranijs overheerst in de geur en de smaak.
  • Vermaal alle ingrediënten en gebruik ze spaarzaam.

Notities / Tips / Wijnadvies

Indien u ze in een goed afgesloten potje bewaart, zullen ze 3 tot 4 maanden goed blijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kruidenmengsels