Vis Curry Lemongrass & Chili met ananas

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g rijst bijv. basmati- of pandan
  • 1 bosje lenteui
  • 3 tomaten
  • 200 g Chinese kool
  • 250 g kabeljauwfilet
  • 2 eetlepel(s) Conimex Wokolie
  • 200 g verse ananasstukjes
  • 130 g Conimex Wok Paste Curry Lemongrass & Chili

Instructies

  • Bereid de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Giet af in een vergiet en laat uitlekken.
  • Snijd ondertussen de lente-uitjes schuin in stukjes, de tomaten in partjes, de Chinese kool in reepjes en de vis in stukjes van ca. 4 cm.
  • Dep de vis en de ananas droog met keukenpapier.
  • Verwarm een wok op hoog vuur, schenk er ca. 2 el Wokolie in en wok de stukjes vis rustig 2 min. Voeg de lente-uitjes, tomaat, kool en ananas toe en roerbak 3 min.
  • Schuif de ingrediënten, als er veel vocht in de pan zit, naar de zijkant van de pan en laat het vocht in het midden van de pan verdampen.
  • Zet het vuur laag.
  • Voeg de Wok Paste toe, meng alles door elkaar en warm nog even door.
  • Verdeel de rijst met daarop de Vis Curry Lemongrass & Chili met ananas over 2 grote kommen of diepe borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

SERVEERTIP

Serveer de Vis Curry Lemongrass & Chili met ananas met Conimex Gebakken Uitjes.

VARIATIES

Vervang de vis door wokgarnalen of voor een vegetarische variant door tofu.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins / Curry's / Vis
Land van herkomst Azië