Zeef de bouillon nogmaals, neem er 1/8 deel af, breng dit aan de kook en laat de rest afkoelen.
Week de gelatine in koud water en los hem vervolgens in de hete bouillon op.
Voeg de rauwe eiwitten, de azijn en de gelatineoplossing aan de afgekoelde bouillon toe en breng het geheel vervolgens al kloppend met een garde aan de kook.
Schep het schuim dat zich tijdens het kloppen heeft gevormd eraf en zeef de gelei door een doek (een zeef is te grof). De gelei dient in twee keer te worden overgegoten.
Voeg er tenslotte naar smaak nog wat peper en zout aan toe.
Beleg de bodem van een slakom ter garnering enkele schijfjes wortel, ei, augurk, citroen, wat doperwten e.d. en giet hier voorzichtig zoveel warme gelei over dat alles net wordt bedekt.
Leg na het stollen van deze laag, de stukjes vis erop en schenk er de rest van de gelei er over uit.
Zet de kom op een koele plaats (koelkast) en laat de gelei stollen.
Voordat de vis in de gelei op een platte schaal wordt gestort, dient de slakom een halve minuut met een in heet water gedrenkte doek te worden omwikkeld.
Snijd de randen van de gelei geheel los, leg vervolgens de schaal waarop de gelei uiteindelijk moet komen als een deksel op de kom en draai het geheel om (soms wil wat schudden bij het los komen helpen).
Geef er azijn of citroensap bij om daarmee de portie gelei op het bord te besprenkelen.