Vlaamse pannenkoekjes met ijs

Porties: 4 Stuks
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Total time 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 dl melk
  • 2 eieren M
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel sinaasappellikeur slijter
  • 100 g bloem
  • 200 g pure chocolade
  • 50 g boter of margarine
  • ¾ liter vanilleijs
  • takjes munt

Instructies

Voorbereiden

  • 2 dl melk mengen met eieren, suiker en likeur.
  • Bloem zeven en erdoor roeren tot glad beslag.
  • In kleine pan rest van melk verwarmen.
  • Chocolade in stukjes snijden en oplossen in warme melk zodat saus onstaat, niet laten koken.
  • Saus warm houden door pan in grotere pan met laagje heet water te zetten (= au bain marie).

Bereiden

  • Klontje boter in pan laten smelten.
  • Beslag met soeplepel in pan scheppen en pan draaien zodat beslag over gehele bodem verdeeld wordt en mooi dun pannenkoekje ontstaat.
  • Pannenkoekje op middelhoog vuur ca. 1 minuut aan beide zijden lichtbruin bakken en warm houden onder aluminiumfolie. Op zelfde wijze nog 7 pannenkoekjes bakken.
  • Op elk bord 2 pannenkoekjes leggen, ijs erop scheppen en dubbelvouwen.
  • Vervolgens chocolade saus erop scheppen en garneren met munt.

Voedingswaarden

Calories: 700 kcal | koolhydraten: 72 g | Protein: 14 g | Vet: 39 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Nagerecht / Pannenkoeken
Land van herkomst België / Wereldkeuken