Vleespasteitjes II

Porties: 14 pasteitjes
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 ½ theelepel zout
  • 3 eetlepels olie
  • ½ theelepel venkelzaadjes
  • 1 grote gesnipperde ui
  • een blokje gemberwortel 1 1/4 x 1 1/4 cm, gepeld en geraspt
  • 2-4 tenen knoflook gepeld en gesnipperd of geperst
  • 325 gram mager lams- of rundergehakt
  • 1 blikje tomaten
  • 0,9 dl water
  • 1 verse groene chilipeper fijngehakt
  • 2 eetlepels fijngehakte korianderblaadjes
  • 1 losgeklopt ei
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 gram broodkruim
  • frituurolie

Instructies

Maak een gladde massa van de volgende ingrediënten:

  • 3 eetlepels water
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 1/2 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen venkel
  • 1/2 theelepel gemalen kurkuma
  • 1/2 theelepel garam masala
  • Kook de aardappelen in de schil, pel en prak ze.
  • Voeg de helft van het chilipoeder en 1/2 theelepel zout toe, verdeel het
  • mengsel in 14
  • porties en zet die afgedekt weg.
  • Verhit de olie op half vuur en frituur de venkelzaadjes tot ze bruin
  • zijn.
  • Voeg de ui, gember en knoflook toe en bak al roerend tot de ui lichtbruin is
  • (6-8
  • minuten).
  • Voeg het gehakt toe en roerbak tot al het vocht is verdampt (6-8 minuten).
  • Voeg het specerijenmengsel toe en roerbak 5-6 minuten, de laatste
  • 2-3 minuten op laag vuur.
  • Voeg de tomaten toe, maak ze met de bolle kant van de lepel stuk en roer ze
  • erdoor.
  • Laat alles op half vuur 3-4 minuten sudderen. Roer vaak.
  • Voeg het water, zout en het restant van de chilipoeder toe en laat met het
  • deksel op de pan een kwartier zachtjes koken.
  • Laat het dan zonder deksel en op half vuur nog 4-5 minuten net niet droog
  • koken.
  • Roer ook nu weer vaak.
  • Roer er het fijngehakte groene chilipepertje en de fijngesneden
  • korianderblaadjes door.
  • Laat het al roerend 1-2 minuten koken, haal het dan van het vuur en laat het
  • afkoelen.
  • Roer de melk door het losgeklopte ei en zet dit apart.
  • Neem een portie van het aardappelmengsel en draai er een mooi glad balletje
  • van.
  • Maak in het midden een kuiltje en vul deze holte op met gehakt (laat langs de
  • rand een halve cm vrij). Bedek de vulling door de randjes voorzichtig tegen
  • elkaar te drukken. Maak met de handpalmen van
  • het balletje een schijfje van 1 1/4 cm dik. Bestuif het pasteitje met bloem,
  • haal het door het mengsel van ei en melk en rol het door het broodkruim.
  • Maak de andere pasteitjes op dezelfde manier.
  • Frituur de pasteitjes tot ze goudbruin zijn en laat ze uitdruipen op
  • keukenpapier.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Voorgerechten
Land van herkomst India