Vleesrolletjes met romige witte wijn

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 varkensschnitzels á 50 gr
  • 0.25 rode paprika
  • 2 zoetzure augurken pot
  • 4 plakjes Coburgerham vleeswaren
  • zout peper
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 dl witte wijn
  • ½ dl Room Culinair pakje á 200 ml, Campina

Instructies

  • Leg de schnitzels naast elkaar op een snijplank, dek ze met vershoudfolie af en rol of sla ze plat.
  • Was de paprika en snij hem in dunne reepjes.
  • Snijd de augurken in de lengte in flinterdunne plakjes.
  • Leg op iedere schnitzel een plakje ham en verdeel de augurk hierover.
  • Leg de paprika in het midden, dwars op de augurk.
  • Rol de schnitzels vanaf de korte kant op, steek ieder rolletje met een cocktailprikker vast, bestrooi de vleesrolletjes met zout en peper en wentel ze door de bloem.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de vleesrolletjes in ± 5 minuten rondom mooi bruin.
  • Verwarm intussen de wijn, blus de vleesrolletjes ermee af en laat ze afgedekt op matig vuur in ± 8 minuten gaar worden.
  • Haal de vleesrolletjes uit de pan en houd ze onder aluminiumfolie warm.
  • Roer de Room Culinair door het in de pan achtergebleven vocht en laat het ± 2 minuten licht binden.
  • Serveer de rolletjes met de saus erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees