Walnootdriehoekjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • dl water
  • 125 gr suiker
  • 200 gr walnoten
  • 75 gr paneermeel
  • 1 tl kaneel
  • 1 eierdooier
  • 12 plakjes bladerdeeg
  • 100 gr boter
  • dl water
  • 250 gr suiker
  • 75 gr honing

Instructies

  • Doe het water met de suiker in een pan en breng alles aan de kook.
  • Laat het ongeveer 5 minuten op vrij hoog vuur koken.
  • Laat de suikersiroop enigszins afkoelen.
  • Roer de gemalen walnoten, paneermeel, kaneel en eierdooier door het stroopje.
  • Laat het (roomboter) bladerdeeg ontdooien en rol het op een met bloem bestoven werkblad uit met een deegroller.
  • Verdeel het bladerdeeg in vierkantjes van ongeveer 10x10 cm.
  • Verdeel de walnootvulling over de velletjes bladerdeeg (randje van 1 cm vrijlaten). Vouw het deeg over de vulling zodat driehoekjes ontstaan.
  • Zet de deegranden met wat water op elkaar vast.
  • Leg de gevulde driehoekjes op een beboterd bakblik en bestrijk ze met gesmolten boter.
  • Bak de walnootdriehoekjes 25 minuten in een op 175°C (hetelucht 160°C) voorverwarmde oven tot ze mooi bruin zijn.
  • Laat de driehoekjes afkoelen.

Siroop:

  • Doe het water met de suiker en de honing in een pannetje en breng alles aan de kook.
  • Laat het mengsel op vrij hoog vuur ongeveer 5 minuten doorkoken.
  • Schenk de warme siroop over de walnootdriehoekjes en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek / Noten