Walnoten cake met suikerstroop uit Joegoslavie

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram suiker
  • deciliter water
  • 1 lepel citroensap
  • 1 lepel oranjebloesemwater
  • 250 gram bladerdeeg
  • 2 eetlepel boter
  • 175 gram walnoot
  • 4 lepels suiker
  • 1 theelepel kaneel

Instructies

  • Maak een stroop van suiker in 1 1/2 dl heet water en kook het in tot 3 dl. 
  • Voeg citroensap en oranjebloesemwater toe en zet in de koelkast.
  • Neem 125 g heel dun bladerdeeg, doe op een bakblik en strijk er gesmolten boter op.
  • Schep hierop een mengsel van gehakte walnoten, vruchtensuiker en kaneel. 
  • Doe er weer 125 g heel dun bladerdeeg over, bestrijk met gesmolten boter, snij in, bak in een matig hete oven 1/2 uur, dan 1/4 uur in een hete oven.
  • Direct uit de oven met de ijskoude stroop begieten, af laten koelen en aansnijden. 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake
Land van herkomst Balkan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch