Warme Zoete Geitenkaastaart
Boodschapen 9-2006
Ingrediënten
voor het deeg
- 100 g poedersuiker
- 200 g boter
- 300 g bloem
- 1 ei
voor de vulling
- 4 eiwitten
- 160 g suiker
- 250 g zachte geitenkaas
- 250 g volle kwark
- 4 eierdooiers
- 100 g gesmolten boter
- 60 g bloem
- kersen op likeur of gemarineerd in eau de vie
- 1½ deciliter slagroom half stijfgeklopt (zonder suiker)
Instructies
- Kneed de ingrediënten voor het deeg snel tot een bal en laat het ca 15 minuten rusten in de koelkast.
- Rol dan uit tot een lap van 3 mm dik en bekleed hiermee een (ingevette) taartvorm (22 cm).
- Verwarm de oven voor op 150 C.
- Klop de eiwitten met 80 g suiker tot een luchtig schuim.
- Draai de rest van de ingrediënten in de keukenmachine glad.
- Spatel de kaasmassa door het eiwitschuim en vul hiermee de taartvorm.
- Bak de taart in 60 minuten gaar.
- Zet hierna de oven op 160 C en laat de taart nog 30 minuten kleuren.
- Serveer hem lauwwarm met de kersen en slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
kersen op likeur maakt u heel eenvoudig zelf: ontpit 500 g kersen en zet ze minimaal 1 dag in de kersenlikeur