Warme Zoete Geitenkaastaart

Boodschapen 9-2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor het deeg

  • 100 g poedersuiker
  • 200 g boter
  • 300 g bloem
  • 1 ei

voor de vulling

  • 4 eiwitten
  • 160 g suiker
  • 250 g zachte geitenkaas
  • 250 g volle kwark
  • 4 eierdooiers
  • 100 g gesmolten boter
  • 60 g bloem
  • kersen op likeur of gemarineerd in eau de vie
  • deciliter slagroom half stijfgeklopt (zonder suiker)

Instructies

  • Kneed de ingrediënten voor het deeg snel tot een bal en laat het ca 15 minuten rusten in de koelkast.
  • Rol dan uit tot een lap van 3 mm dik en bekleed hiermee een (ingevette) taartvorm (22 cm).
  • Verwarm de oven voor op 150 C.
  • Klop de eiwitten met 80 g suiker tot een luchtig schuim.
  • Draai de rest van de ingrediënten in de keukenmachine glad.
  • Spatel de kaasmassa door het eiwitschuim en vul hiermee de taartvorm.
  • Bak de taart in 60 minuten gaar.
  • Zet hierna de oven op 160 C en laat de taart nog 30 minuten kleuren.
  • Serveer hem lauwwarm met de kersen en slagroom.

Notities / Tips / Wijnadvies

kersen op likeur maakt u heel eenvoudig zelf: ontpit 500 g kersen en zet ze minimaal 1 dag in de kersenlikeur
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Kaas / Nagerecht
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch