Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Warme Zoete Geitenkaastaart
Boodschapen 9-2006
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
voor het deeg
▢
100
g
poedersuiker
▢
200
g
boter
▢
300
g
bloem
▢
1
ei
voor de vulling
▢
4
eiwitten
▢
160
g
suiker
▢
250
g
zachte geitenkaas
▢
250
g
volle kwark
▢
4
eierdooiers
▢
100
g
gesmolten boter
▢
60
g
bloem
▢
kersen op likeur
of gemarineerd in eau de vie
▢
1½
deciliter
slagroom
half stijfgeklopt (zonder suiker)
Instructies
Kneed de ingrediënten voor het deeg snel tot een bal en laat het ca 15 minuten rusten in de koelkast.
Rol dan uit tot een lap van 3 mm dik en bekleed hiermee een (ingevette) taartvorm (22 cm).
Verwarm de oven voor op 150 C.
Klop de eiwitten met 80 g suiker tot een luchtig schuim.
Draai de rest van de ingrediënten in de keukenmachine glad.
Spatel de kaasmassa door het eiwitschuim en vul hiermee de taartvorm.
Bak de taart in 60 minuten gaar.
Zet hierna de oven op 160 C en laat de taart nog 30 minuten kleuren.
Serveer hem lauwwarm met de kersen en slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
kersen op likeur maakt u heel eenvoudig zelf: ontpit 500 g kersen en zet ze minimaal 1 dag in de kersenlikeur
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Hartige taart
/
Kaas
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch