Weense chocoladetaart

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 250 gram bittere chocolade
  • 250 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 5 eidooiers
  • 3 eieren
  • 250 gram gemalen amandelen
  • 100 gram paneermeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 5 eiwitten
  • 3 eetlepels bessenjam
  • 3 eetlepels water

Voor het glazuur:

  • 100 gram bittere chocolade
  • santen

Voor de garnering:

  • chocoladekrullen

Instructies

  • Breek voor het deeg de chocolade in stukjes, roer ze au bain-marie romig en laat ze iets afkoelen.
  • Roer de boter romig en roer de zachte chocolade erdoor.
  • Roer er na elkaar 50 gr suiker met de eidooiers, de eieren en de gemalen amandelen door.
  • Vermeng het paneermeel en het bakpoeder, zeef dit en roer het er lepel voor lepel door.
  • Klop de eiwitten stijf en voeg, onder voortdurend kloppen, de rest van de suiker toe.
  • Voeg de eiersneeuw aan de deegmassa toe en schep die er voorzichtig door.
  • Doe het deeg in een ingevette springvorm van 28 cm doorsnee en strijk het glad.
  • Schuif de vorm op het rooster in een op 150-175°C voorverwarmde oven, laat de taartbodem ± 70 minuten bakken en laat hem dan afkoelen.
  • Laat de bessenjam met het water al roerend enkele minuten koken en besmeer de bovenkant en de rand van de taart er gelijkmatig mee.
  • Roer voor het glazuur de bittere chocolade met de santen au bain-marie romig en bestrijk de taart er gelijkmatig mee.
  • Garneer de nog vochtige bovenkant van de taart met chocoladekrullen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Taart
Land van herkomst Oostenrijk