Breek voor het deeg de chocolade in stukjes, roer ze au bain-marie romig en laat ze iets afkoelen.
Roer de boter romig en roer de zachte chocolade erdoor.
Roer er na elkaar 50 gr suiker met de eidooiers, de eieren en de gemalen amandelen door.
Vermeng het paneermeel en het bakpoeder, zeef dit en roer het er lepel voor lepel door.
Klop de eiwitten stijf en voeg, onder voortdurend kloppen, de rest van de suiker toe.
Voeg de eiersneeuw aan de deegmassa toe en schep die er voorzichtig door.
Doe het deeg in een ingevette springvorm van 28 cm doorsnee en strijk het glad.
Schuif de vorm op het rooster in een op 150-175°C voorverwarmde oven, laat de taartbodem ± 70 minuten bakken en laat hem dan afkoelen.
Laat de bessenjam met het water al roerend enkele minuten koken en besmeer de bovenkant en de rand van de taart er gelijkmatig mee.
Roer voor het glazuur de bittere chocolade met de santen au bain-marie romig en bestrijk de taart er gelijkmatig mee.
Garneer de nog vochtige bovenkant van de taart met chocoladekrullen.