Weense salade
Ingrediënten
Instructies
- Vermeng de sour cream met tomatenketchup, citroensap, zout, peper en tabasco.
- Schil de bananen, snijd ze in plakjes en schep deze direct door de saus.
- Was de paprika, ontdoe deze van zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
- Snijd ham en kaas in kleine blokjes en schep alles luchtig door de saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
De combinatie van bananen met paprika en ham in een kaassalade zal op het eerste gezicht wat ongerijmd lijken. Bananen zijn echter zulke veelzijdige en smaak neutraliserende vruchten dat ze in veel combinaties van ingrediënten een rol kunnen spelen.
Bananen worden geplukt wanneer ze nog hard en groen zijn en komen tijdens het transport uit het land van herkomst naar hun bestemming tot rijping.
Hun perfecte, natuurlijke verpakking kleurt dan langzaam geel.
Gebruik voor deze salade niet al te rijpe bananen, de plakjes moeten stevig blijven.
Geef deze Weense salade bij de lunch en geef er warm stokbrood bij.
Bananen worden geplukt wanneer ze nog hard en groen zijn en komen tijdens het transport uit het land van herkomst naar hun bestemming tot rijping.
Hun perfecte, natuurlijke verpakking kleurt dan langzaam geel.
Gebruik voor deze salade niet al te rijpe bananen, de plakjes moeten stevig blijven.
Geef deze Weense salade bij de lunch en geef er warm stokbrood bij.