Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 eetlepels olie
- 700 g winterwortels
- 2 cm gember verse
- 1 l groentebouillon van blokjes
- ½ bakje stoneleeks a 6 stuks
- 1 potje witte bonen 360 g
- 1 bruin stokbrood
- boter
Instructies
- Uien pellen en snipperen.
- In soeppan olie verhitten en ui 3 minuten fruiten.
- Wortels schillen en in plakjes snijden.
- Gember schillen en raspen.
- Wortel en gember door uimengsel scheppen en bouillon erbij schenken.
- Aan de kook brengen en soep 15 minuten koken.
- Stoneleeks schoonmaken en in ringetjes snijden.
- Witte bonen afgieten.
- Met staafmixer soep pureren.
- Bonen door soep roeren en soep opnieuw aan de kook brengen.
- Soep met zout en peper op smaak brengen.
- Soep over vier borden verdelen en met stoneleeks garneren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Met brood en boter serveren.