Zardak-wa-kishmish

(Afghaanse zoete wortelen met rozijnen)
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram wortelen
  • 1 deciliter water
  • 75 gram rozijnen
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel maïsolie

Instructies

  • Schrap en was ± 250 gr wortelen en snijd ze in dunne plakjes.
  • Doe de wortelplakjes met 1 dl water in een middelgrote pan, leg het deksel erop en laat ze op laag vuur 15 minuten koken.
  • Voeg er dan ± 75 gr rozijnen, 1 eetlepel bruine suiker en 1 eetlepel maïsolie bij en laat alles nog eens ± 15 minuten stoven tot de rozijnen zijn opgezwollen, de wortelen gaar zijn en het water bijna is verdampt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Afganistan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch