Zoervleesj van de mam

Zoervleesj van de mam

Limburgs zuurvlees
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram rundstoofvlees of paardenstoofvlees
  • azijn
  • 1 eetlepel(s) peperbolletjes
  • 2 laurierbladeren
  • 5 jeneverbessen
  • 5 kruidnagels
  • boter
  • 3 grote uien
  • Limburgse appelstroop
  • ontbijtkoek

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes.
  • Doe het in een grote kom en giet er water/azijn bij, totdat het vlees bedekt is.
  • Voeg dan de specerijen toe.
  • Zet het 24 uur afgedekt in de koelkast om te marineren.
  • Giet daarna het vlees in een vergiet en vang de marinade op.
  • Laat het vlees goed uitlekken en dep het droog.
  • Verhit de boter in een ruime pan met een dikke bodem.
  • Bak hierin het vlees tot het goed bruin is.
  • Voeg dan de kleingesneden ui toe en bak deze mee, totdat ze gekleurd zijn.
  • Giet de marinade met de specerijen bij het vleesuienmengsel en laat het enkele uren op een klein vuur sudderen, totdat het vlees helemaal gaar is.
  • Haal de specerijen uit de pan.
  • Voeg 2 plakjes ontbijtkoek en 1 el stroop toe om het geheel te binden.
  • Voeg voor een wat zoetere smaak eventueel wat meer stroop toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met frites of brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Stoofpot
Land van herkomst Limburg / Nederland