Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram rundstoofvlees of paardenstoofvlees
- azijn
- 1 eetlepel(s) peperbolletjes
- 2 laurierbladeren
- 5 jeneverbessen
- 5 kruidnagels
- boter
- 3 grote uien
- Limburgse appelstroop
- ontbijtkoek
Instructies
- Snijd het vlees in blokjes.
- Doe het in een grote kom en giet er water/azijn bij, totdat het vlees bedekt is.
- Voeg dan de specerijen toe.
- Zet het 24 uur afgedekt in de koelkast om te marineren.
- Giet daarna het vlees in een vergiet en vang de marinade op.
- Laat het vlees goed uitlekken en dep het droog.
- Verhit de boter in een ruime pan met een dikke bodem.
- Bak hierin het vlees tot het goed bruin is.
- Voeg dan de kleingesneden ui toe en bak deze mee, totdat ze gekleurd zijn.
- Giet de marinade met de specerijen bij het vleesuienmengsel en laat het enkele uren op een klein vuur sudderen, totdat het vlees helemaal gaar is.
- Haal de specerijen uit de pan.
- Voeg 2 plakjes ontbijtkoek en 1 el stroop toe om het geheel te binden.
- Voeg voor een wat zoetere smaak eventueel wat meer stroop toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met frites of brood.