Zoete kaastaart

Porties: 10 Stuks
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg diepvries
  • 4 eieren M
  • 200 g Hüttenkase
  • 200 g verse roomkaas bv. MonChou
  • 300 g volle biologische kwark
  • 1 eetlepel citroenrasp potje
  • 150 g witte basterdsuiker
  • mespunt zout
  • ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten
  • 1 eetlepel bloem

Instructies

  • Bladerdeeg uitspreiden en in ca. 10 minuten laten ontdooien.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Springvorm invetten.
  • Eieren splitsen.
  • Met mixer eierdooiers, Hüttenkase, roomkaas, roomkwark, citroenrasp en suiker tot gladde, luchtige massa kloppen.
  • In andere kom eiwitten met zout tot stijve pieken kloppen.
  • Eiwitschuim luchtig door kwark-kaasmengsel scheppen.
  • Aanrecht bestrooien met bloem.
  • Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot lap ca. 4 cm groter dan vorm.
  • Vorm bekleden met deeg.
  • Kwark-kaasmengsel in vorm scheppen en gladstrijken.
  • Taart in ca. 40 minuten gaar en licht goudbruin bakken.
  • Halverwege temperatuur verlagen tot 175 °C of gasovenstand 3.
  • Taart in vorm laten afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Hartige taart / Kaas / Nagerecht
Land van herkomst België / Wereldkeuken