Zoetzure vleesblokjes met ananas en noedels

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pakje Conimex Mix voor Chinese Zoetzuur
  • 400 varkensvlees magere / blokjes
  • 2 rode paprika
  • 400 g doperwtjes diepvries
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje ananas ca. 200 g stukjes
  • 1 pak Conimex Wok Noedels 250 g
  • 5 eetlepel(s) Conimex Wok Olie

Instructies

  • Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad.
  • Voeg het vlees toe, meng het goed en laat het 15 minuten trekken.
  • Breng ondertussen in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
  • Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
  • Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
  • Pel de knoflook.
  • Was en halveer de paprika´s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Wok de blokjes vlees in 5 minuten in de droge wok.
  • Voeg een scheutje olie aan het vlees toe, laat dat even heet worden en wok dan de paprika 3 minuten mee.
  • Pers de knoflook erboven uit en wok nog 1 minuut.
  • Voeg de doperwtjes, de stukjes ananas met sap, 2½ dl water en de sausmix (uit het pakje) toe.
  • Breng het gerecht al roerende aan de kook en laat het 10 minuten pruttelen.
  • Hussel de noedels erdoor en laat ze even warm worden (je kunt de noedels er ook apart bijgeven).
  • Verdeel over de kommen of borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet Conimex Gebakken Uitjes, Atjar Tjampoer en Kroepoek Naturel op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Variatietip:

Vervang de vleesblokjes door kip- of kalkoenfilet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Roerbakken / Wokken / Varkensvlees
Land van herkomst Oosters