Zomerborsjtsj
Ingrediënten
- 500 gram rauw rode bieten
- 1 flinke wortel
- 1 ½ liter water
- 2 gepelde en gehakte tomaten
- 90 gram gehakte lente-uitjes
- 1 tak gehakte bleekselderij
- 4 grote geschrapte nieuwe aardappelen in dobbelsteentjes
- 150-175 gram courgette in dunne plakjes
- bouquet garni
- zout peper
- 4 kruidnagelen
- bietenbouillon
- zure room
Instructies
- Snijd de stengels en de bladeren van de bieten.
- Gooi verwelkte of bruine exemplaren weg en snijd de rest in stukjes.
- Blancheer ze 2 minuten in kokend zout water, giet ze af en zet ze apart.
- Was de biet en rasp hem in luciferdikke reepjes in een grote pan.
- Rasp de wortel en voeg hem met het water aan de biet toe.
- Sluit de pan af, breng de inhoud aan de kook en laat hem 10 minuten sudderen.
- Voeg dan de kleingesneden stengels en bladeren, de andere groenten en de kruiderijen toe.
- Sluit de pan weer en laat de inhoud sudderen tot de groenten gaar zijn.
- Verbeter de kleur met wat bietenbouillon en haal de soep van het vuur voor ze weer kookt.
- U kunt er een paar eetlepels zure room door roeren, of de zure room apart serveren.
- Tip: vaak wordt dillegroen gebruikt om borsjtsj te kruiden
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: vaak wordt dillegroen gebruikt om borsjtsj te kruiden