Zomerborsjtsj

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram rauw rode bieten
  • 1 flinke wortel
  • 1 ½ liter water
  • 2 gepelde en gehakte tomaten
  • 90 gram gehakte lente-uitjes
  • 1 tak gehakte bleekselderij
  • 4 grote geschrapte nieuwe aardappelen in dobbelsteentjes
  • 150-175 gram courgette in dunne plakjes
  • bouquet garni
  • zout peper
  • 4 kruidnagelen
  • bietenbouillon
  • zure room

Instructies

  • Snijd de stengels en de bladeren van de bieten.
  • Gooi verwelkte of bruine exemplaren weg en snijd de rest in stukjes.
  • Blancheer ze 2 minuten in kokend zout water, giet ze af en zet ze apart.
  • Was de biet en rasp hem in luciferdikke reepjes in een grote pan.
  • Rasp de wortel en voeg hem met het water aan de biet toe.
  • Sluit de pan af, breng de inhoud aan de kook en laat hem 10 minuten sudderen.
  • Voeg dan de kleingesneden stengels en bladeren, de andere groenten en de kruiderijen toe.
  • Sluit de pan weer en laat de inhoud sudderen tot de groenten gaar zijn.
  • Verbeter de kleur met wat bietenbouillon en haal de soep van het vuur voor ze weer kookt.
  • U kunt er een paar eetlepels zure room door roeren, of de zure room apart serveren.
  • Tip: vaak wordt dillegroen gebruikt om borsjtsj te kruiden

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip: vaak wordt dillegroen gebruikt om borsjtsj te kruiden
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Rusland