Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 eetlepels olie
- 3 stengels bleekselderij in schuine plakjes gesneden
- 2 wortelen geschrapt en met een dunschiller in plakjes gesneden
- 100 g peultjes afgehaald
- 1 rode paprika van zaad ontdaan en in repen gesneden
- 8 baby maïskolfjes
- 4 voorjaarsuitjes schoongemaakt en in niet te kleine schuine stukken gesneden
- 50 g taugé gewassen en groene velletjes verwijderd
- 10 waterkastanjes blik, uitgelekt en in plakjes gesneden
- een klein blikje bamboescheuten in reepjes gesneden
- 10 wolkenoren of boomorengeweekt in heet water, uitgelekt en de stelen verwijderd
- 3 dl kippenbouillon
- 2 eetlepels maïzena
- 3 eetlepels lichte sojasaus
- mespunt ve-tsin
- 2 theelepels sesamolie
- mespunt zout
- witte peper uit de molen
Instructies
- Giet de olie in een diepe schaal en plaats deze 5 minuten op de hoogste stand in de magnetron.
- Doe er eerst de stukjes selderij en wortel in, dek de schaal af en zet hem 1 minuut op hoog in de magnetron.
- Doe er vervolgens de peultjes, paprika, maïskolfjes, voorjaarsuitjes,
- taugé en waterkastanjes bij, schep even om en zet de schaal met een deksel nog 1 minuut op de hoogste stand in de oven.
- Verdeel de bamboescheuten en de paddestoelen over de groenten in de schaal.
- Vermeng de bouillon met de maïzena, sojasaus, ve-tsin, sesamolie, wat zout en peper en schenk dit over de groenten.
- Verhit het gerecht zonder deksel 2-3 minuten op de hoogste stand en schep af en toe om, zodat de saus mooi kan binden.
- Doe dit voorzichtig, de groenten mogen niet stuk gaan.
- Dek de schaal af, laat het gerecht nog 1 minuut rusten en dien het dan direct op.