Zomergroentenmix

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eetlepels olie
  • 3 stengels bleekselderij in schuine plakjes gesneden
  • 2 wortelen geschrapt en met een dunschiller in plakjes gesneden
  • 100 g peultjes afgehaald
  • 1 rode paprika van zaad ontdaan en in repen gesneden
  • 8 baby maïskolfjes
  • 4 voorjaarsuitjes schoongemaakt en in niet te kleine schuine stukken gesneden
  • 50 g taugé gewassen en groene velletjes verwijderd
  • 10 waterkastanjes blik, uitgelekt en in plakjes gesneden
  • een klein blikje bamboescheuten in reepjes gesneden
  • 10 wolkenoren of boomorengeweekt in heet water, uitgelekt en de stelen verwijderd
  • 3 dl kippenbouillon
  • 2 eetlepels maïzena
  • 3 eetlepels lichte sojasaus
  • mespunt ve-tsin
  • 2 theelepels sesamolie
  • mespunt zout
  • witte peper uit de molen

Instructies

  • Giet de olie in een diepe schaal en plaats deze 5 minuten op de hoogste stand in de magnetron.
  • Doe er eerst de stukjes selderij en wortel in, dek de schaal af en zet hem 1 minuut op hoog in de magnetron.
  • Doe er vervolgens de peultjes, paprika, maïskolfjes, voorjaarsuitjes,
  • taugé en waterkastanjes bij, schep even om en zet de schaal met een deksel nog 1 minuut op de hoogste stand in de oven.
  • Verdeel de bamboescheuten en de paddestoelen over de groenten in de schaal.
  • Vermeng de bouillon met de maïzena, sojasaus, ve-tsin, sesamolie, wat zout en peper en schenk dit over de groenten.
  • Verhit het gerecht zonder deksel 2-3 minuten op de hoogste stand en schep af en toe om, zodat de saus mooi kan binden.
  • Doe dit voorzichtig, de groenten mogen niet stuk gaan.
  • Dek de schaal af, laat het gerecht nog 1 minuut rusten en dien het dan direct op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch