Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Aardappelen schillen en in stukken snijden, 20 minuten gaar koken.
- In koekenpan 4 eetlepels boter verhitten en slavinken bakken.
- Bak de slavinken 18 minuten
- Keer de slavinken af en toe om.
- Sugar snaps schoonmaken.
- Worteltjes in stukken snijden en 6 minuten beetgaar koken.
- Laatste 3 minuten de sugar snaps en tuinerwten meeverwarmen.
- Verwarm de melk.
- Aardappelen fijnstampen en met warme melk en de rest van de boter puree van maken.
- Schep nu de nu de groente door de puree.
- Stamppot op smaak brengen met peper en zout.
- Haal nu de slavinken uit de pan.
- Voeg nu 50 ml water en de tomatensaus aan het bakvet toe.
- Aanbaksel losroeren en even laten koken.
- Server nu de stamppot met slavinken en tomatenjus.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt ook andere soorten vinken gebruiken. (runder - blindevink)