Zomerse stamppot met slavinken

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 300 g worteltjes
  • 200 g sugar snaps
  • 300 g tuinerwten
  • 150 ml halfvolle melk
  • 4 slavinken
  • 4 eetlepels tomatensaus
  • 5 eetlepels boter
  • zout
  • peper

Instructies

  • Aardappelen schillen en in stukken snijden, 20 minuten gaar koken.
  • In koekenpan 4 eetlepels boter verhitten en slavinken bakken.
  • Bak de slavinken 18 minuten
  • Keer de slavinken af en toe om.
  • Sugar snaps schoonmaken.
  • Worteltjes in stukken snijden en 6 minuten beetgaar koken.
  • Laatste 3 minuten de sugar snaps en tuinerwten meeverwarmen.
  • Verwarm de melk.
  • Aardappelen fijnstampen en met warme melk en de rest van de boter puree van maken.
  • Schep nu de nu de groente door de puree.
  • Stamppot op smaak brengen met peper en zout.
  • Haal nu de slavinken uit de pan.
  • Voeg nu 50 ml water en de tomatensaus aan het bakvet toe.
  • Aanbaksel losroeren en even laten koken.
  • Server nu de stamppot met slavinken en tomatenjus.

Notities / Tips / Wijnadvies

U kunt ook andere soorten vinken gebruiken. (runder - blindevink)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Nederland