Zure eisoep

recept uit Trouw
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel margarine of vet
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 ui
  • 3 laurierblaadjes
  • azijn
  • 1 l water
  • 4 eieren
  • beker zure room
  • zout of aromat

Instructies

  • De fijn gesneden ui in de margarine fruiten, de bloem toevoegen, licht laten kleuren en onder voortdurend roeren het water toevoegen.
  • Zout en laurierblad toevoegen en azijn naar smaak.
  • De soep moet licht zuur smaken.
  • Alles laten koken.
  • Intussen 2 of meer sneetjes brood roosteren.
  • Brood in dobbelsteentjes snijden
  • De eieren opkloppen.
  • Voor het opdienen de eieren onder roeren en in de soep laten lopen.
  • Als de eieren (in sliertjes) gestold zijn, dan is de soep klaar.
  • De dobbelsteentjes brood op een schaal doen en ieder neemt er naar believen van.

Notities / Tips / Wijnadvies

als azijn gebruik ik vaak de azijn van augurken (wel even zeven voor gebruik).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Soep
Land van herkomst Hongarije