Zure eisoep
recept uit Trouw
Ingrediënten
- 1 eetlepel margarine of vet
- 1 eetlepel bloem
- 1 ui
- 3 laurierblaadjes
- azijn
- 1 l water
- 4 eieren
- beker zure room
- zout of aromat
Instructies
- De fijn gesneden ui in de margarine fruiten, de bloem toevoegen, licht laten kleuren en onder voortdurend roeren het water toevoegen.
- Zout en laurierblad toevoegen en azijn naar smaak.
- De soep moet licht zuur smaken.
- Alles laten koken.
- Intussen 2 of meer sneetjes brood roosteren.
- Brood in dobbelsteentjes snijden
- De eieren opkloppen.
- Voor het opdienen de eieren onder roeren en in de soep laten lopen.
- Als de eieren (in sliertjes) gestold zijn, dan is de soep klaar.
- De dobbelsteentjes brood op een schaal doen en ieder neemt er naar believen van.
Notities / Tips / Wijnadvies
als azijn gebruik ik vaak de azijn van augurken (wel even zeven voor gebruik).