Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zure eisoep
recept uit Trouw
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
margarine
of vet
▢
1
eetlepel
bloem
▢
1
ui
▢
3
laurierblaadjes
▢
azijn
▢
1
l
water
▢
4
eieren
▢
beker
zure room
▢
zout
of aromat
Instructies
De fijn gesneden ui in de margarine fruiten, de bloem toevoegen, licht laten kleuren en onder voortdurend roeren het water toevoegen.
Zout en laurierblad toevoegen en azijn naar smaak.
De soep moet licht zuur smaken.
Alles laten koken.
Intussen 2 of meer sneetjes brood roosteren.
Brood in dobbelsteentjes snijden
De eieren opkloppen.
Voor het opdienen de eieren onder roeren en in de soep laten lopen.
Als de eieren (in sliertjes) gestold zijn, dan is de soep klaar.
De dobbelsteentjes brood op een schaal doen en ieder neemt er naar believen van.
Notities / Tips / Wijnadvies
als azijn gebruik ik vaak de azijn van augurken (wel even zeven voor gebruik).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Soep
Land van herkomst
Hongarije