Zweedse taart
Ingrediënten
- 3 deciliter hazelnoot
- 3 ei
- 3 deciliter basterdsuiker
- chocola
- slagroom
Instructies
- Verwarm de over op ongeveer 140 graden C.
- Maal de noten redelijk fijn.
- Vermeng het maalsel met de basterdsuiker.
- Klop de eiwitten zo stijf mogelijk.
- Vermeng heel voorzichtig, zonder te roeren, de stijf geklopte eiwitten met het noten-suikermengsel.
- Leg een stuk bakpapier op een ovenplaat.
- Stort het notenmengsel voorzichtig op het bakpapier in een cirkel met een hoogte van ongeveer 3 of 4 cm.
- Laat de taart ongeveer 25 minuten bakken(afhankelijk van de oven).
- Als de taart goudbruin is, de bakplaat uit de over nemen (let op: niet te lang in de oven laten want dan wordt de taart zo hard als een steen!; niet te vroeg eruit halen want dan is de taart nog te rauw).
- Leg een stuk bakpapier op de aanrecht.
- Pak het bakpapier met de taart erop van de bakplaat en draai snel en plaats de taart op het nieuwe vel bakpapier.
- Voorzichtig het oude bakpapier van de taart trekken (de taart breekt sneen af laten koelen.
- Als de taart is afgekoeld, slagroom met suiker of vanillesuiker stijf kloppen.
- Slagroom op de taart lepelen.
- Een pure reep chocola met een scherp aardappelmesje in 'kleine brokjes' raspen (niet te fijen over de slagroom strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip: Deze taart kan ook in meerdere identieke lagen worden opgebouwd.