Zweedse taart

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 deciliter hazelnoot
  • 3 ei
  • 3 deciliter basterdsuiker
  • chocola
  • slagroom

Instructies

  • Verwarm de over op ongeveer 140 graden C.
  • Maal de noten redelijk fijn.
  • Vermeng het maalsel met de basterdsuiker.
  • Klop de eiwitten zo stijf mogelijk.
  • Vermeng heel voorzichtig, zonder te roeren, de stijf geklopte eiwitten met het noten-suikermengsel.
  • Leg een stuk bakpapier op een ovenplaat.
  • Stort het notenmengsel voorzichtig op het bakpapier in een cirkel met een hoogte van ongeveer 3 of 4 cm.
  • Laat de taart ongeveer 25 minuten bakken(afhankelijk van de oven).
  • Als de taart goudbruin is, de bakplaat uit de over nemen (let op: niet te lang in de oven laten want dan wordt de taart zo hard als een steen!; niet te vroeg eruit halen want dan is de taart nog te rauw).
  • Leg een stuk bakpapier op de aanrecht.
  • Pak het bakpapier met de taart erop van de bakplaat en draai snel en plaats de taart op het nieuwe vel bakpapier.
  • Voorzichtig het oude bakpapier van de taart trekken (de taart breekt sneen af laten koelen.
  • Als de taart is afgekoeld, slagroom met suiker of vanillesuiker stijf kloppen.
  • Slagroom op de taart lepelen.
  • Een pure reep chocola met een scherp aardappelmesje in 'kleine brokjes' raspen (niet te fijen over de slagroom strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip: Deze taart kan ook in meerdere identieke lagen worden opgebouwd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart
Land van herkomst Zweden