Zwitserse gegratineerde venkel met gehakt

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 venkelknollen
  • zout
  • 300 gram gehakt
  • 1 kleine ui
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 3 eetlepels cognac
  • peper
  • 150 gram geraspte Appenzeller of Leerdammer

Instructies

  • Was de venkelknollen en snijd ze in vieren.
  • Snijd het groen eraf en bewaar het.
  • Kook de venkel ± 20 minuten in een pan met weinig water en zout en giet ze af.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng het gehakt, de ui, het ei, het paneermeel, de cognac en zout en peper in een kom door elkaar.
  • Vet een lage ovenschaal in, rangschik er het gehakt en de venkel in en strooi er de kaas over.
  • Laat de schotel in het midden van de oven in ± 25 minuten gaar worden.
  • Garneer met het venkelgroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ovenschotel / Vlees
Land van herkomst Zwitserland