Zwitserse uiensalade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 uien
  • 200 g jonge Goudse kaas
  • 1 paprika rode
  • 1 paprika groene
  • 1 theelepel mosterd scherpe
  • 6 eetlepel(s) olie
  • 3 eetlepel(s) azijn
  • zout
  • peper
  • ½ theelepel suiker
  • 2 eieren hard gekookte

Instructies

  • Snijd de gepelde uien in dunne ringen en leg deze in een kom.
  • Schenk er kokend water over en laat ze een minuut staan.
  • Laat de uiringen op een vergiet uitlekken.
  • Snijd de kaas in dunne reepjes.
  • Was de paprika's, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
  • Maak een sausje van mosterd, olie, azijn, zout, peper en suiker.
  • Schep uiringen, kaas en paprika luchtig door deze saus en garneer de uiensalade met de gepelde en in partjes gesneden eieren.
  • Geef de salade bij een gerecht met peulvruchten of rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Zwitserland