Yoghurt spinaziesoep

Allerhande 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 uien gesnipperd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 300 g panklare spinazie
  • 150 g basmatirijst
  • 1 theelepel komijn djinten
  • 1 liter groentebouillon van tablet
  • 1 pak naanbrood naturel 2 stuks
  • 300 g Griekse yoghurt

Instructies

  • In soeppan ui in olie 3 min. fruiten.
  • Spinazie toevoegen en onder voortdurend omscheppen in 3 min. laten slinken.
  • Rijst en komijn door spinazie scheppen, hete bouillon erbij schenken.
  • Soep ca. 8 min. koken, tot rijst gaar is.
  • Naanbroden (in stukken) in broodrooster roosteren.
  • Yoghurt op smaak brengen met zout en peper.
  • Pan van vuur nemen en yoghurt door spinaziesoep roeren.
  • Soep over vier grote kommen verdelen,

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met naanbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch