Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 100 g bloem
- 25 g maïzena
- 6 eieren
- 175 g witte basterdsuiker
- 2 limoenen
- 250 ml slagroom
- 3 zakjes vanillesuiker
- 150 g Griekse yoghurt
- 500 g aardbeien in vieren
Instructies
- Oven voorverwarmen op 175 °C.
- Bloem en maïzena zeven. In kom eieren en 150 g suiker met handmixer tot schuimige, crèmekleurige massa kloppen.
- Bloemmengsel erdoor spatelen tot bloem geheel is opgenomen. Beslag overdoen in vorm en gladstrijken.
- In midden van oven biscuittaart in ca. 40 min. goudbruin en gaar bakken.
- In open oven taart laten afkoelen.
- Limoenen schoon boenen en schil eraf raspen.
- Limoenen uitpersen.
- Rest van suiker door limoensap roeren. In kom slagroom stijf kloppen met vanillesuiker.
- Griekse yoghurt en limoenrasp erdoor spatelen.
- Biscuittaart overlangs halveren en snijvlakken besprenkelen met limoensap.
- Onderkant op schaal leggen en een derde van room erover uitstrijken.
- Driekwart van aardbeien erover verdelen.
- Bovenkant van taart erop zetten.
- Bovenkant en zijkanten bestrijken met rest van room.
- Rest van aardbeien over taart verdelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
De zijkant van deze taart wordt gegarneerd met amandelen nog mooier. Rooster daarvoor een zakje amandelschaafsel in een droge koekenpan mooi goudbruin en laat ze afkoelen. Druk vervolgens met de hand de amandelen tegen de zijkant van de taart. Draai de taart steeds een slag. Chocoladevlokken of hagelslag geven ook een fraai effect.