Zaanse Mosterd Ham-Kaas Schnitzels
Equipment
Ingrediƫnten
- 2 plakken Zaanlanderkaas van 1 cm dik ca. 400 g
- 1 eetlepel Zaanse mosterd
- 4 plakjes achterham
- 1 ei
- 4 eetlepels bloem
- 8 eetlepels paneermeel
- 3 eetlepels olijfolie
Instructies
- Snijd de korst van de kaas.
- Snijd de kaas vervolgens in vier gelijke stukken van ca.
- 5 x 10 cm.
- Bestrijk elk stuk kaas met Zaanse mosterd.
- Wikkel rond elk plakje kaas een plakje ham.
- Klop het ei los in een diep bord.
- Schep bloem en paneermeel elk op een plat bord.
- Wentel de ham-kaasplakken een voor een eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door het paneermeel.
- Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag.
- Bak de ham-kaas schnitzels op matig vuur in ca.
- 3 minuten goudbruin, keer halverwege.
- Dek de schnitzels af en bak ze nog 1 minuut zachtjes tot de kaas goed gesmolten is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze hartige schnitzels met een vleugje mosterd vragen om een frisse, lichte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling. Hun levendige smaken zullen de rijke kaas en ham mooi aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 26 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 1 g