Zachte Dadel en Noten Vierkantjes

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ons chocolade puur of 5 repen
  • 75 gr boter
  • 3 eieren tot schuim
  • geklopt
  • 220 gram suiker
  • 1 ons zelfrijzend bakmeel
  • 2 ons dadels zonder pit, aan stukjes gesneden,
  • ons walnoten gepelde aan stukjes gesneden.

Instructies

  • Doe de chocolade met de boter in een pannetje en roerend laten smelten boven een pan kokend water.
  • Klop de suiker door de geklopte eieren, daarna het bakmeel erin doen en dan de gesmolten chocolade en boter goed er doorheen roeren; noten en dadels roerend toevoegen.
  • Het beslag in een goed beboterde ondiepe pan doen en 15 tot 20 minuten bakken in een matige oven.
  • Snij in vierkante stukjes terwijl het warm is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit is erg lekker bij de thee.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek / Noten / Zuidvruchten