Zachte yoghurt broodjes

Zachte yoghurt broodjes

Zachte yoghurt broodjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram bloem voor witbrood
  • 160 ml melk
  • 10 gram zout
  • 15 gram verse gist of 6 gr droge gist
  • 125 gram Griekse yoghurt
  • 1 ei
  • 15 gram suiker
  • 20 gram echte boter
  • 30 ml zonnebloemolie
  • 1 eigeel met een klein scheutje melk om de broodjes te bestrijken maar dat was ik zelf helemaal vergeten ??

Instructies

  • Zorg dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  • Meng het zout door de bloem met een garde.
  • Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en zet je Kitchenaid of andere keukenmachine aan. Geen keukenmachine ? Geen nood, je kunt ook gewoon met de hand kneden.
  • Kneed ongeveer 15 minuutjes en laat het deeg dan voor de eerste keer ca 45 minuutjes rijzen.
  • Na deze rijs verdeel je het deeg in 10 bollen van 90 gram.
  • Bol ze heel goed op en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Laat ze nu rijzen tot ze verdriedubbeld zijn.
  • Bak de broodjes in ca 12 minuutjes af in een voorverwarmde oven (Hetelucht) van 195°C.
  • Gebruik je boven en onderwarmte ?
  • Neem dan de temperatuur van 205°C.
  • Laat de broodjes na het bakken goed afkoelen op een taartrooster.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes