Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 500 gram bloem voor witbrood
- 160 ml melk
- 10 gram zout
- 15 gram verse gist of 6 gr droge gist
- 125 gram Griekse yoghurt
- 1 ei
- 15 gram suiker
- 20 gram echte boter
- 30 ml zonnebloemolie
- 1 eigeel met een klein scheutje melk om de broodjes te bestrijken maar dat was ik zelf helemaal vergeten ??
Instructies
- Zorg dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Meng het zout door de bloem met een garde.
- Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en zet je Kitchenaid of andere keukenmachine aan. Geen keukenmachine ? Geen nood, je kunt ook gewoon met de hand kneden.
- Kneed ongeveer 15 minuutjes en laat het deeg dan voor de eerste keer ca 45 minuutjes rijzen.
- Na deze rijs verdeel je het deeg in 10 bollen van 90 gram.
- Bol ze heel goed op en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Laat ze nu rijzen tot ze verdriedubbeld zijn.
- Bak de broodjes in ca 12 minuutjes af in een voorverwarmde oven (Hetelucht) van 195°C.
- Gebruik je boven en onderwarmte ?
- Neem dan de temperatuur van 205°C.
- Laat de broodjes na het bakken goed afkoelen op een taartrooster.