Zachtgekookt Ei, Gepaneerd, met Truffelcrostini

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 16 eieren
  • Azijn
  • Bloem
  • Eiwit
  • Paneermeel

Voor soezenbeslag:

  • 1 dl water
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 100 g eieren
  • Zout

Voor crostini's:

Instructies

  • Kook de eieren in kokend water met zout en azijn gedurende 4 minuten tot ze zacht zijn, en laat ze vervolgens in ijswater afkoelen.
  • Pel de eieren en haal ze achtereenvolgens door de bloem, eiwit en paneermeel.
  • Haal de eieren daarna nogmaals door eiwit en paneermeel.
  • Voor het soezenbeslag: Doe het water met de boter en een snufje zout in een pan en verwarm het tot de boter is gesmolten.
  • Breng aan de kook en voeg de bloem in één keer toe.
  • Roer op laag vuur tot er een bal ontstaat.
  • Haal van het vuur en roer er de eieren één voor één door.
  • Spuit 16 cirkels met een diameter van 3 cm op een siliconenmat met een klein glad spuitmondje.
  • Bak ze af in een oven van 180 graden gedurende 15 minuten en laat ze afkoelen.
  • Voor de crostini's: Snijd de plakken brood middendoor en bak ze in boter aan beide zijden krokant en goudbruin.
  • Snijd de plakken in de lengte open en bestrijk ze met truffelpasta.
  • Leg ze weer op elkaar en snijd ze in 32 repen.
  • Frituur de eieren in olie van 180°C en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Verwarm de crostini's in een oven van 80 graden.
  • Om te serveren, leg op elk bord twee soezenringen.
  • Snijd aan de spitse kant van de eieren een kapje af en zet de eieren op de soezenringen.
  • Leg er twee crostini's naast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van dit heerlijke tussengerecht met gepaneerde eieren en truffelcrostini's!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Tussengerecht