Zachtgekookt Ei, Gepaneerd, met Truffelcrostini
Ingrediënten
- 16 eieren
- Azijn
- Bloem
- Eiwit
- Paneermeel
Voor soezenbeslag:
- 1 dl water
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 100 g eieren
- Zout
Voor crostini's:
- 2 plakken witbrood
- Truffelpasta
- Boter
Instructies
- Kook de eieren in kokend water met zout en azijn gedurende 4 minuten tot ze zacht zijn, en laat ze vervolgens in ijswater afkoelen.
- Pel de eieren en haal ze achtereenvolgens door de bloem, eiwit en paneermeel.
- Haal de eieren daarna nogmaals door eiwit en paneermeel.
- Voor het soezenbeslag: Doe het water met de boter en een snufje zout in een pan en verwarm het tot de boter is gesmolten.
- Breng aan de kook en voeg de bloem in één keer toe.
- Roer op laag vuur tot er een bal ontstaat.
- Haal van het vuur en roer er de eieren één voor één door.
- Spuit 16 cirkels met een diameter van 3 cm op een siliconenmat met een klein glad spuitmondje.
- Bak ze af in een oven van 180 graden gedurende 15 minuten en laat ze afkoelen.
- Voor de crostini's: Snijd de plakken brood middendoor en bak ze in boter aan beide zijden krokant en goudbruin.
- Snijd de plakken in de lengte open en bestrijk ze met truffelpasta.
- Leg ze weer op elkaar en snijd ze in 32 repen.
- Frituur de eieren in olie van 180°C en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Verwarm de crostini's in een oven van 80 graden.
- Om te serveren, leg op elk bord twee soezenringen.
- Snijd aan de spitse kant van de eieren een kapje af en zet de eieren op de soezenringen.
- Leg er twee crostini's naast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van dit heerlijke tussengerecht met gepaneerde eieren en truffelcrostini's!