Zalm-Venkelstamppot met Rouille

Een prachtig gepresenteerd bord met zalm-venkelstamppot en rouille op een rustieke houten tafel, met natuurlijke belichting en vintage bestek.

Zalm-Venkelstamppot met Rouille

Een heerlijke zomerse stamppot met zalm en venkel, geserveerd met een romige, zelfgemaakte rouille.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ¼ kg aardappels
  • Zout
  • Peper
  • 2 venkelknollen in repen
  • 40 g boter
  • 1 dl melk
  • 2 blikjes zalm inh. 245 g uitgelekt
  • Voor de rouille:
  • 1 paprika ontveld in blokjes
  • 3 eetlepels droog broodkruim
  • 2 eidooiers
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 dl olijfolie

Instructies

  • Pureer de paprika met het broodkruim, de eidooiers en de knoflook.
  • Voeg in delen de olijfolie toe tot een mooie gebonden saus ontstaat.
  • Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
  • Kook de venkel in ruim water met zout in 5 minuten beetgaar.
  • Stamp de aardappelen met de boter en de melk fijn.
  • Meng de uitgelekte venkel en de zalm door de puree en breng de puree op smaak met zout en peper.
  • Serveer de rouille erbij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade of gestoomde groenten voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Chardonnay, past goed bij de zalm-venkelstamppot en de romige rouille.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Stamppot / Vis
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden