Zalm-Venkelstamppot met Rouille
Een heerlijke zomerse stamppot met zalm en venkel, geserveerd met een romige, zelfgemaakte rouille.
Equipment
- blender of keukenmachine
Ingrediënten
Instructies
- Pureer de paprika met het broodkruim, de eidooiers en de knoflook.
- Voeg in delen de olijfolie toe tot een mooie gebonden saus ontstaat.
- Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
- Kook de venkel in ruim water met zout in 5 minuten beetgaar.
- Stamp de aardappelen met de boter en de melk fijn.
- Meng de uitgelekte venkel en de zalm door de puree en breng de puree op smaak met zout en peper.
- Serveer de rouille erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of gestoomde groenten voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Chardonnay, past goed bij de zalm-venkelstamppot en de romige rouille.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g