Zeebaars in Basilicumsaus

Zeebaars in Basilicumsaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram zeebaarsfilet
  • 2 eetlepels citroensap
  • Zout naar smaak
  • zwarte peper naar smaak
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 6 eetlepels pesto
  • ¼ liter crème fraîche
  • 8 eetlepels basilicum fijngehakte

Instructies

  • Snijd de zeebaarsfilets in gelijke stukken, besprenkel ze met citroensap en kruid ze met zout en peper.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn en laat ze op een bord afkoelen.
  • Breng de pesto met de crème fraîche in dezelfde koekenpan al roerend aan de kook.
  • Meng de helft van het fijngehakte basilicum erdoor en leg de stukken vis in de saus.
  • Laat de vis met een deksel op de pan in 10 minuten zachtjes gaar worden, keer ze halverwege.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper en strooi de geroosterde pijnboompitten en de
  • overgebleven basilicum over het gerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer dit gerecht met pasta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Nederland