Zeevruchten Sauté met Krokante Aardappelen

Zeevruchten Sauté met Krokante Aardappelen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 aardappelen
  • 400 g zeevruchten mosselen, venusschelpen, zaagjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ chilipeper
  • 1 tomaat
  • Peterselie
  • Frituurolie

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ½x½ cm.
  • Leg ze in koud water om het zetmeel eraf te spoelen.
  • Was de zeevruchten grondig.
  • Verwijder de baarden van de mosselen en spoel de venusschelpen grondig om al het zand te verwijderen.
  • Pers de knoflook uit in een grote pan met olijfolie en de fijngesneden chilipeper.
  • Voeg de venusschelpen toe en laat ze 1 minuut op hoog vuur stoven met het deksel op de pan.
  • Voeg daarna de mosselen en zaagjes toe.
  • Snijd de tomaat in stukjes, voeg deze toe aan de zeevruchten, strooi er peterselie over en laat alles nog 5 minuten stoven.
  • Frituur de aardappelen in hete olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Schep de zeevruchten uit hun kookvocht en haal de helft ervan uit hun schelpen.
  • Zeef het kookvocht en giet het in de borden.
  • Voeg de aardappelen en zeevruchten toe en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Zeevruchten