Zeewolf met Parmaham

Zeewolf met Parmaham

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram zeewolffilets
  • 100 gram Parmaham
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 vleestomaten
  • 2 eetlepels olijven zonder pit
  • 1 eetlepel tijm
  • Zwarte peper

Instructies

  • Snijd de zeewolffilets in plakken van 1 centimeter dik.
  • Snijd de Parmaham in smalle reepjes en zet deze apart.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de plakken zeewolf hierin gedurende 2
  • minuten.
  • Strooi een beetje zwarte peper over de vis.
  • Vet een platte ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie.
  • Haal de vis uit de pan en leg deze in de ovenschaal.
  • Bak de reepjes Parmaham kort in het bakvet en schep ze op de vis.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.
  • Verdeel de tomatenblokjes, olijven en tijm over de zeewolf en zet het gerecht 12 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de zeewolf met Parmaham met krieltjes en een groene salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Nederland