Zeewolffilet met Ansjovissaus

Zeewolffilet met Ansjovissaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g zeewolffilet
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 100 g groene olijven zonder pit fijngehakt

Instructies

  • Meng de helft van de knoflook door de gehakte olijven en zet dit mengsel apart.
  • Wrijf de ansjovis fijn met de rest van de knoflook.
  • Verhit de olie, voeg de ansjovis met knoflook toe en bak dit zachtjes gedurende 2 minuten.
  • Leg de zeewolffilets erbij en bak ze aan elke kant ongeveer 3 minuten.
  • Schep de vis uit de pan op een schaal en houd de filets warm onder aluminiumfolie.
  • Roer de kappertjes door het bakvet, voeg de witte wijn toe en laat de saus iets inkoken.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe en roer de peterselie erdoor.
  • Serveer de vis belegd met plakjes citroen en daarop de gehakte olijven.
  • Geef de saus er apart bij.
  • Dit gerecht is lekker met gekookte krieltjes en broccoli.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis