Zelfgemaakte anijswodka
Een eenvoudige en aromatische anijswodka met een warme, kruidige smaak. Perfect als basis voor cocktails of puur.
Equipment
- Glazen pot met deksel
- Fijnmazige zeef
- Trechter
- Fles voor opslag
Ingrediënten
- 2 tl hele anijs
- 450 ml wodka
Instructies
- Doe 2 theelepels hele anijs in een glazen pot.
- Voeg 450 ml wodka toe aan de pot.
- Sluit de pot goed af en laat het mengsel 24 uur op kamertemperatuur trekken, zodat de smaken van de anijs in de wodka worden opgenomen.
- Zeef de wodka door een fijnmazige zeef om de anijszaadjes te verwijderen.
- Giet de gezeefde wodka in een fles en bewaar deze in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer gekoeld in een klein glaasje als aperitief, of gebruik deze anijswodka in cocktails zoals een Anijs Mule of een twist op een Martini.
Voedingswaarden
Calories: 100 kcal