Huisgemaakte kersenwodka in een glazen fles, omringd door verse kersen, met een gevuld glas, gegarneerd met een citroenschil en een muntblaadje, gepresenteerd op een rustieke houten tafel in een warme setting.

Zelfgemaakte kersenwodka

Zelfgemaakte kersenwodka met een subtiele amandelsmaak van kersenpitten. Perfect om te serveren als aperitief of in cocktails.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Trektijd 1 dag
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Glazen pot met deksel
  • Fijnmazige zeef
  • Trechter
  • Fles voor opslag

Ingrediënten

  • 26 kersenpitten
  • 4 ½ dl wodka

Instructies

  • Verwijder de pitten van 26 kersen en plet de pitten licht met een hamer of het platte deel van een mes.
  • Doe de geplette kersenpitten in een glazen pot en voeg 4 1/2 dl wodka toe.
  • Sluit de pot goed af en laat het mengsel 24 uur op kamertemperatuur trekken.
  • Zeef de wodka door een fijnmazige zeef om de kersenpitten te verwijderen.
  • Giet de gezeefde wodka in een fles en bewaar deze in de koelkast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de kersenwodka gekoeld in kleine glaasjes als aperitief, of gebruik het als basis voor cocktails. Combineer bijvoorbeeld met bruiswater en een schijfje limoen voor een verfrissende twist.
Wijnadvies:
Niet van toepassing

Voedingswaarden

Calories: 100 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Alcoholische drank / Cocktails
Land van herkomst Rusland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden