Zijdezachte kaaspudding met frambozencoulis

Een romige kaaspudding, gegarneerd met glanzende frambozen en citroenzeste, geserveerd op een wit porseleinen bord, met een glas dessertwijn en een linnen servet op een rustieke houten tafel.

Zijdezachte kaaspudding met frambozencoulis

Een zijdezachte kaaspudding met een frisse frambozencoulis, perfect als licht en verfijnd dessert.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
exclusief opstijftijd 3 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 8 blaadjes witte gelatine
  • 1 vanillestokje
  • 125 ml slagroom
  • 75 g basterdsuiker verdeeld
  • 500 g volle kwark
  • 125 g frambozen
  • Sap van 2 citroenen

Instructies

  • Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
  • Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
  • Meng het vanillemerg met de slagroom en klop de slagroom bijna stijf.
  • Voeg 50 g basterdsuiker toe en meng goed.
  • Meng de slagroom voorzichtig met de kwark in een grote kom.
  • Meng de frambozen met de resterende suiker en voeg het leeggeschraapte vanillestokje toe voor extra smaak.
  • Zet apart.
  • Knijp de gelatineblaadjes goed uit.
  • Verwarm het citroensap in een pan op laag vuur en los de gelatine hierin op.
  • Voeg het citroensapmengsel voorzichtig toe aan het room-kwarkmengsel en roer goed door.
  • Schep het mengsel in een licht ingevette puddingvorm.
  • Dek af met plasticfolie en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Haal de puddingvorm kort in heet water.
  • Snijd voorzichtig de randen van de pudding los met een mes.
  • Keer de pudding om op een serveerschaal en laat deze voorzichtig uit de vorm glijden.
  • Verwijder het vanillestokje uit de frambozen en schep de frambozencoulis over en naast de pudding.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Garneer met verse muntblaadjes en extra frambozen voor een feestelijke presentatie.
Wijnadvies:
Een lichte en frisse dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti, past perfect bij de subtiele zoetheid van de kaaspudding en de frisse smaak van de frambozen.

Voedingswaarden

Calories: 230 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 9 g | Vet: 11 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch