Zijdezachte kaaspudding met frambozencoulis
Een zijdezachte kaaspudding met een frisse frambozencoulis, perfect als licht en verfijnd dessert.
Ingrediënten
- 8 blaadjes witte gelatine
- 1 vanillestokje
- 125 ml slagroom
- 75 g basterdsuiker verdeeld
- 500 g volle kwark
- 125 g frambozen
- Sap van 2 citroenen
Instructies
- Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
- Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
- Meng het vanillemerg met de slagroom en klop de slagroom bijna stijf.
- Voeg 50 g basterdsuiker toe en meng goed.
- Meng de slagroom voorzichtig met de kwark in een grote kom.
- Meng de frambozen met de resterende suiker en voeg het leeggeschraapte vanillestokje toe voor extra smaak.
- Zet apart.
- Knijp de gelatineblaadjes goed uit.
- Verwarm het citroensap in een pan op laag vuur en los de gelatine hierin op.
- Voeg het citroensapmengsel voorzichtig toe aan het room-kwarkmengsel en roer goed door.
- Schep het mengsel in een licht ingevette puddingvorm.
- Dek af met plasticfolie en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
- Haal de puddingvorm kort in heet water.
- Snijd voorzichtig de randen van de pudding los met een mes.
- Keer de pudding om op een serveerschaal en laat deze voorzichtig uit de vorm glijden.
- Verwijder het vanillestokje uit de frambozen en schep de frambozencoulis over en naast de pudding.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met verse muntblaadjes en extra frambozen voor een feestelijke presentatie.
Wijnadvies:
Een lichte en frisse dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti, past perfect bij de subtiele zoetheid van de kaaspudding en de frisse smaak van de frambozen.
Voedingswaarden
Calories: 230 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 9 g | Vet: 11 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 18 g