Zoete Appel-Abrikozenbroodjes
Equipment
- Mixer of handmix
- vershoudfolie
- theedoek
Ingrediënten
- 1 friszoete en aromatische appel
- 100 g gedroogde abrikozen
- 45 g garneeramandelen
- 450 g mix voor witbrood
- 2 theelepels kaneel
- 50 g boter
- 250 ml appelsap
- 2 eetlepels bloem
- 6 eetlepels poedersuiker
Instructies
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes.
- Snijd de gedroogde abrikozen ook in kleine stukjes.
- Maal de amandelen grof in de keukenmachine.
- Doe de broodmix, kaneel, appel, abrikozen en gemalen amandelen in een grote mengkom en schep alles goed door elkaar.
- Voeg de helft van de boter toe.
- Voeg beetje bij beetje de appelsap toe en meng het geheel met een mixer of met je handen tot een samenhangend deeg.
- Kneed de deegbal goed door en leg terug in de kom.
- Dek de kom af met vershoudfolie en laat 10 minuten rusten.
- Bestuif je handen met bloem.
- Verdeel het deeg in 10 gelijke stukken en vorm er bolletjes van.
- Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Dek de bakplaat af met een vochtige theedoek en laat de bolletjes op een warme plaats 1 uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Bak de broodjes in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
- Neem de broodjes uit de oven.
- Smelt de rest van de boter in een steelpan en bestrijk de broodjes ermee.
- Bestrooi royaal met poedersuiker.
- Laat de broodjes afkoelen.
- Bestrooi vlak voor het serveren opnieuw met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze zoete broodjes met een lichtzoete witte wijn zoals een Gewürztraminer of een dessertwijn zoals Sauternes. Deze wijnen vullen de fruitige en zoete smaken van de broodjes mooi aan.Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 4 g | Vet: 7 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 12 g