Zoete Bonenschotel met Noten en Ananas

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 100 g gezouten cashewnoten
  • 1 blik ananasschijven
  • 1 blik bruine bonen 800 g
  • 25 g boter
  • theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • aat de bruine bonen uitlekken.
  • Laat de ananas uitlekken, maar bewaar het sap.
  • Snijd de ananasschijven in stukjes.
  • Maak de ui schoon en snijd deze in ringen.
  • Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine reepjes.
  • Hak de noten grof.
  • Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui glazig.
  • Voeg de paprika, paprikapoeder en chilipoeder toe en bak dit een paar minuten mee.
  • Voeg de ananas, bruine bonen en 4 eetlepels ananassap toe, en laat alles goed warm worden.
  • Breng het gerecht indien nodig op smaak met peper en zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer deze smaakvolle bonenschotel met noten en ananas als hoofdgerecht en geniet van de rijke combinatie van zoete ananas, knapperige cashewnoten en hartige bonen. Serveer het met rijst of een lekker stuk brood.

Wijnadvies:

Deze bonenschotel met zoete en hartige smaken combineert goed met een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Grigio. Als je liever rode wijn drinkt, kies dan voor een fruitige Pinot Noir.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Noten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij / Vegetarisch