Zoete Chocolade-Banaan Sushi

Een speelse en zoete variatie op sushi, gemaakt van dunne pannenkoekjes gevuld met verse banaan en royaal besmeerd met Nutella. De rolletjes zijn in kleine stukjes gesneden en prachtig gedecoreerd met een drizzle van gesmolten chocolade en een topping van gehakte pistachenoten. Op de achtergrond liggen extra bananen, een kommetje Nutella en een schaaltje pistachenoten op een houten snijplank. De warme, natuurlijke belichting benadrukt de romige, knapperige en zoete texturen van deze heerlijke traktatie.

Zoete Chocolade-Banaan Sushi

Een speelse twist op sushi! Deze zoete chocolade-banaan sushi is een heerlijk en makkelijk dessert dat gegarandeerd een favoriet wordt bij jong en oud.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Pannenkoeken:

  • 300 milliliter halfvolle melk
  • 175 gram bloem
  • 50 gram roomboter
  • 1 ei
  • ½ theelepel zout

Bananen Sushi:

  • 8 eetlepels Nutella
  • 4 bananen
  • 4 handjes pistachenoten

Instructies

  • Maak een pannenkoekenbeslag door bloem, zout, ei en de helft van de melk te mengen met een garde.
  • Voeg de rest van de melk toe en mix tot een glad beslag.
  • Verhit een pannenkoekenpan op middelhoog vuur.
  • Smelt een klein klontje roomboter in de pan en giet een schepje beslag in de pan.
  • Bak de pannenkoeken aan beide zijden goudbruin en herhaal tot al het beslag op is.
  • Smeer alle pannenkoeken royaal in met de helft van de Nutella met behulp van een siliconen spatel.
  • Pel de bananen, snijd de uiteinden eraf en halveer ze in de lengte.
  • Leg een halve banaan net onder het midden van een pannenkoek en rol deze strak op.
  • Snijd de rol in acht gelijke stukken en leg ze op een bord.
  • Verwarm de resterende Nutella gedurende 1 minuut in de magnetron en doe het in een spuitzak.
  • Spuit een decoratief patroon over de bananenrolletjes en bestrooi ze met gehakte pistachenoten.
  • Serveer de chocolade-banaanrolletjes met eetstokjes en geniet van deze smaakvolle traktatie!

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer deze sushirolletjes met een bolletje vanille-ijs en een snufje kaneel voor een extra luxe ervaring.

Wijnadvies:

Een zoete, licht mousserende wijn zoals een Moscato d'Asti past perfect bij deze chocolade-banaan sushi.

Voedingswaarden

Calories: 410 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 7 g | Vet: 18 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Dessert - Nagerecht / Fruit / Pannenkoeken
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden