Zoetzure groenten met biefstuk

Zoetzure groenten met biefstuk

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • 150 gram gepelde sjalotten
  • 200 gram panklare sperziebonen
  • 200 gram stukjes gesneden worteltjes
  • ½ dl kruidenazijn
  • 4 eetlepels Chinese sojasaus
  • 1 dl runderbouillon van tablet
  • 1 laurierblad
  • 2 theelepels suiker
  • 400 gram rundvleesreepjes
  • peper en zout
  • water
  • maïzena

Instructies

  • Verhit in een wok 1 eetlepel olie en bak hierin al omscheppend 2 fijngehakte teentjes knoflook en 150 gr gepelde sjalotten 5 minuten.
  • Voeg 200 gr panklare sperziebonen en 200 gr in stukjes gesneden worteltjes toe en bak die 5 minuten mee.
  • Schenk 1/2 dl kruidenazijn, 4 eetlepels Chinese sojasaus en 1 dl runderbouillon
  • (van tablet) bij de groenten en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg 1 laurierblad, 2 theelepels suiker en wat peper en zout toe.
  • Doe de groenten over op een bord en houd ze warm.
  • Bak 400 gr rundvleesreepjes met 1 theelepel grofgemalen peper en wat zout al omscheppend in 2 eetlepels olie in ± 5 minuten bruin.
  • Voeg de groenten toe en schep goed om.
  • Bind de saus met met wat water aangelengde maïzena.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees
Land van herkomst Nederland