Breng in een pan het fruit met de suiker aan de kook tot het een vloeibaar geheel is geworden.
Prak eventuele grote stukken fruit met een vork, maar laat kleine stukjes fruit intact.
Voeg de maizena losgeroerd met citroensap en de citroenrasp toe.
Laat weer even pruttelen tot de vruchtensaus is gebonden en voeg indien nodig meer suiker toe naar smaak.
Laat de vulling afkoelen tot kamertemperatuur op een bord.
Roer de helft van de roomkaas los in een kom en voeg de maizena en (vanille)suiker toe.
Roer vervolgens de andere helft van de roomkaas erdoorheen.
Bewaar het roomkaasmengsel in de koelkast tot gebruik.
Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Rol het bladerdeeg uit op bakpapier.
Markeer met de achterkant van een mes een lijn over de lengte van het deeg, zodat de rechthoek denkbeeldig is verdeeld in een strook van 11 cm en 13 cm.
Steek eventueel met een kleine koeksteker figuurtjes (bijv.
uit de strook van 13 cm en bewaar de uitgestoken vormpjes.
Verdeel het roomkaasmengsel op de strook van 11 cm, maar laat een rand van 1,5 cm rondom vrij.
Strijk de roomkaas glad en verdeel dan de fruitvulling erover.
Klop het ei los en bestrijk hiermee de vier randen van de strook met de uitgestoken figuurtjes.
Vouw de strudel dicht door de helft met de decoraties op te tillen en over de helft met de vulling te leggen.
Druk de randen goed dicht met een vork.
Bestrijk de bovenkant met ei en plak de uitgestoken figuurtjes erop.
Bak de strudel op een bakplaat in het midden van de oven gedurende 30 minuten tot hij mooi goudbruin en krokant is.
Laat de strudel na het bakken afkoelen en bestuif desgewenst met poedersuiker voor het serveren.