Zomerfruit Strudel met Roomkaasvulling

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg Tante Fanny
  • 200 g roomkaas
  • 2 tl maizena
  • 35 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Voor de vulling:
  • 350 g zomerfruit mag ook uit de diepvries
  • 75 g suiker
  • Rasp van ½ citroen
  • 2 el citroensap
  • 2 el maizena
  • Voor de decoratie:
  • 1 ei
  • Poedersuiker om te bestrooien

Instructies

  • Breng in een pan het fruit met de suiker aan de kook tot het een vloeibaar geheel is geworden.
  • Prak eventuele grote stukken fruit met een vork, maar laat kleine stukjes fruit intact.
  • Voeg de maizena losgeroerd met citroensap en de citroenrasp toe.
  • Laat weer even pruttelen tot de vruchtensaus is gebonden en voeg indien nodig meer suiker toe naar smaak.
  • Laat de vulling afkoelen tot kamertemperatuur op een bord.
  • Roer de helft van de roomkaas los in een kom en voeg de maizena en (vanille)suiker toe.
  • Roer vervolgens de andere helft van de roomkaas erdoorheen.
  • Bewaar het roomkaasmengsel in de koelkast tot gebruik.
  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Rol het bladerdeeg uit op bakpapier.
  • Markeer met de achterkant van een mes een lijn over de lengte van het deeg, zodat de rechthoek denkbeeldig is verdeeld in een strook van 11 cm en 13 cm.
  • Steek eventueel met een kleine koeksteker figuurtjes (bijv.
  • uit de strook van 13 cm en bewaar de uitgestoken vormpjes.
  • Verdeel het roomkaasmengsel op de strook van 11 cm, maar laat een rand van 1,5 cm rondom vrij.
  • Strijk de roomkaas glad en verdeel dan de fruitvulling erover.
  • Klop het ei los en bestrijk hiermee de vier randen van de strook met de uitgestoken figuurtjes.
  • Vouw de strudel dicht door de helft met de decoraties op te tillen en over de helft met de vulling te leggen.
  • Druk de randen goed dicht met een vork.
  • Bestrijk de bovenkant met ei en plak de uitgestoken figuurtjes erop.
  • Bak de strudel op een bakplaat in het midden van de oven gedurende 30 minuten tot hij mooi goudbruin en krokant is.
  • Laat de strudel na het bakken afkoelen en bestuif desgewenst met poedersuiker voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Kies voor seizoensfruit om het hele jaar door te kunnen genieten van de strudel.

Wijnadvies:

Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling Spätlese past goed bij dit dessert. De fruitige tonen van de wijn zullen de smaken van het zomerfruit en de roomkaasvulling aanvullen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert / Taart
Land van herkomst Oostenrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch