Zomerfruittaart met Pruimen, Frambozen en Bramen
Allerhande 2003
Equipment
- plasticfolie
- kwastje
Ingrediënten
- 225 g bloem
- 100 g zachte boter
- 1 ei gesplitst
- 500 g pruimen ontpit en in vieren gesneden
- 125 g frambozen
- 150 g bramen
- 50 g suiker
- 1 eetlepel custardpoeder
- 8 rietsuikerklontjes
Instructies
- Meng in een kom de bloem en boter tot een kruimelig deeg.
- Voeg een voor een enkele eetlepels water toe totdat een samenhangend deeg ontstaat.
- Verpak het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap van ongeveer 40 cm doorsnede.
- Leg de deeglap op een vel bakpapier en vervolgens op een bakplaat.
- Klop de eierdooier los en bestrijk het deeg ermee, tot 5 cm van de deegrand.
- Meng in een kom de pruimen, frambozen, bramen, suiker en custardpoeder voorzichtig door elkaar.
- Beleg de deeglap met het fruitmengsel, tot 7 cm van de deegrand.
- Vouw de deegrand losjes over het fruit.
- Klop het eiwit los en bestrijk de deegrand ermee.
- Hak de rietsuiker grof en strooi het over de deegrand.
- Bak de taart in het midden van de oven gedurende 30-35 minuten tot hij gaar en goudbruin is.
- Serveer de taart warm of koud, eventueel met opgeklopte slagroom of een bol roomijs.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze zomerse fruittaart met een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti of een Late Harvest Riesling, die de zoetheid en het frisse fruit van de taart aanvult.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 4 g | Vet: 10 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 15 g