Zomers Fruitsalade

Zomers Fruitsalade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) suiker, of zoetstof
  • 1 eetlepel(s) fijne kristal suiker
  • 50 ml citroensap
  • 3 dl zoete witte wijn
  • 1 kilo zomerfruit
  • 1 bosje munt
  • 1 dl yoghurt
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 3 eetlepel(s) honing

Instructies

  • Was het fruit, maak het schoon en snijd het in plakjes, partjes of stukken.
  • Kleine vruchten, zoals bessen of kersen kunnen heel blijven.
  • Hak de munt grof. Schep alles in een grote kom, giet de wijn erover en schep de suiker en de munt erdoorheen.
  • Zet enige uren koel weg.
  • Maak intussen de citroensaus; klop citroensap, yoghurt, crème fraîche, honing en kristalsuiker door elkaar in de blender en bewaar het tot gebruik in de koeling.
  • Schep voor het serveren het fruit in een grote glazen schaal, garneer met blaadjes munt en geef de saus er apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Salade