Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 stengels bleekselderij
- 1 zoete puntpaprika
- 2 bosuitjes
- 300 g zachtbelegen boerenkaas
- 1 teentje knoflook
- 1 dl droge witte wijn
- 1 el maizena
- 3 el slagroom vloeibaar
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Schil de selderijstengels dun en snijd ze in dunne plakjes.
- Was de paprika, maak deze schoon en snijd in blokjes.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd in ringen.
- Ontkorst de kaas, rasp deze en laat op kamertemperatuur komen.
- Pel de knoflook en pers deze uit boven de kaasfonduepan.
- Schenk de wijn erbij en breng aan de kook.
- Voeg de kaas toe en laat al roerend smelten.
- Meng in een kommetje de maizena en slagroom tot een glad papje.
- Roer het maizenamengsel door de kaasfondue en verwarm nog 1 minuut zachtjes tot de fondue gebonden is.
- Roer de fijngesneden bleekselderij, paprika en bosui door de fondue.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Zet de kaasfonduepan op een réchaud op tafel en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met stokbrood en een groene salade.
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Grüner Veltliner past uitstekend bij deze zomerse kaasfondue.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g