Zomerse kaasfondue

Zomerse Kaasfondue met Groenten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 zoete puntpaprika
  • 2 bosuitjes
  • 300 g zachtbelegen boerenkaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 el maizena
  • 3 el slagroom vloeibaar
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Schil de selderijstengels dun en snijd ze in dunne plakjes.
  • Was de paprika, maak deze schoon en snijd in blokjes.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd in ringen.
  • Ontkorst de kaas, rasp deze en laat op kamertemperatuur komen.
  • Pel de knoflook en pers deze uit boven de kaasfonduepan.
  • Schenk de wijn erbij en breng aan de kook.
  • Voeg de kaas toe en laat al roerend smelten.
  • Meng in een kommetje de maizena en slagroom tot een glad papje.
  • Roer het maizenamengsel door de kaasfondue en verwarm nog 1 minuut zachtjes tot de fondue gebonden is.
  • Roer de fijngesneden bleekselderij, paprika en bosui door de fondue.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Zet de kaasfonduepan op een réchaud op tafel en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met stokbrood en een groene salade.
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Grüner Veltliner past uitstekend bij deze zomerse kaasfondue.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Hoofdgerechten / Kaas
Land van herkomst Zwitserland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch